9 november 2015

Meditatie Proeverij

Ga voorbij gedachten, emoties, voorbij de vorm… word stil. Wees vrij.

Onderzoeken hebben bewezen dat Mediteren een hele belangrijke bijdrage levert aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het vermindert stress, waardoor je lichaam gezonder gaat functioneren. Het maakt je denken helder en je raakt steviger verankerd in jezelf .

Veel mensen denken dat Meditatie stil zitten en staren naar een kaarsje (of je navel) is. Maar er zijn heel veel verschillende vormen van Meditatie. Voor de een werkt stil zitten, een ander kan beter bewegend mediteren. Welke vorm past bij jou?

Er zijn veel verschillende vormen van mediteren. Actieve vormen, waarbij je bewegingen en/of geluiden maakt en er zijn passieve vormen waarbij je stil zit, ligt of staat. En er is geleide meditatie, waarbij je door iemand begeleid wordt naar een bepaalde ervaring middels een verhaal wat verteld wordt.

Iedere vorm heeft zijn eigen werking en meestal ook een eigen doel. Welke je wanneer gebruikt en welke vorm het beste bij je past, is heel persoonlijk en kan iedere dag anders zijn.

De Meditatieproeverij is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de verschillende vormen van mediteren en voor iedereen die het fijn vindt om samen op een mooie plek een dag met meditaties bezig te zijn.

Dit is een hele mooie dag waarin je uitleg krijgt over meditaties en de achtergrond ervan en vooral een dag waarin je de verschillende vormen van meditatie kunt beleven. Je leert ook hoe je mediteren eenvoudig in je drukke bestaan kunt toepassen.

Proeven, ontdekken,  bewegen, ervaren, verstillen, bevrijden.

Locatie: Cocoonclub, Deventerstraat 130 te Apeldoorn

Datum: Zondag 1 december 2019 van 10.00u tot 16.00u
Kosten: € 125,- inclusief thee, water en wat lekkers. Neem zelf je lunch mee.

Meld je hier aan voor de Meditatie Proeverij