1 november 2015

Team Opstellingen

 

Doel: Geeft inzicht in wat er speelt in een team, hoe de verbindingen zijn, waar knelpunten zitten en kan direct verandering tot stand brengen.

Ieder individu binnen het team heeft een eigen plek van waaruit hij/zij beweegt en invloed uitoefent op het grotere geheel. De plek die je inneemt als individu is nooit toevallig, of zo maar ontstaan. Jij hebt die plek gekozen, zelfs als het lijkt dat omstandigheden je daartoe ‘gedwongen’ hebben. Dan nog ben jij het die deze plek heeft genomen, vanuit jouw eigen persoonlijke motieven.

Wanneer ieder teamlid op de voor hem/haar juiste plek zit, om tot zijn/haar volle potentieel te kunnen komen, zal het functioneren van het team optimaal zijn.

Er ontstaat inzicht in het potentieel van het individu en zijn/haar plek in de organisatie, waardoor ook zichtbaar wordt waar de eventuele knelpunten zitten. Vanuit dit inzicht kan de organisatie als geheel effectiever gaan functioneren.

De teamopstelling maakt zichtbaar hoe de dynamiek en de relaties zijn binnen een organisatie. Het onbewuste krachtenveld dat werkzaam is binnen de organisatie wordt in duidelijk.

Je kunt op een zeer effectieve wijze tot de kern van een vraagstelling komen. Een teamopstelling leidt tot meer verbinding, openheid en een betere samenwerking in een organisatie.

Een teamopstelling doet altijd recht aan zowel het individu als het collectief. Dit past ook in deze nieuwe tijd, waarin de weg van het individu de ruimte krijgt, zodat hij/zij vanuit zijn eigen waarden en volledige potentie kan bijdragen aan een succesvolle onderneming. Niet werken om te overleven, maar vooral om jezelf en jouw ideeën in de wereld te kunnen zetten.

Een teamopstelling is een krachtig instrument. Het is vaak confronterend en intensief, maar is absoluut ook heel erg leuk om te doen en levert altijd een positieve transformatie voor jouw team op!

Vraag hier een offerte aan.