9 november 2015

Meditatie Ochtend

Ga voorbij gedachten, emoties en voorbij de vorm… word stil. Wees vrij.

De energie op aarde is aan het veranderen. We voelen steeds meer onrust en spanning om ons heen en in ons zelf. In deze realiteit van de derde dimensie ervaren we dualiteit veel meer dan eenheid. En allemaal verlangen we naar het gevoel van heelheid en eenheid. We zijn voortdurend ergens naar op weg, ondertussen raken we de verbinding met onszelf steeds vaker kwijt.

Steeds meer mensen zijn daarom op zoek naar stilte, rust, vrijheid, innerlijke vrede, ontspanning van lichaam en geest om daarmee de verbinding met ons zelf en onze Bron, met God, te herstellen. Wij zijn op zoek naar een gevoel van thuiskomen in ons zelf en in onze oorspronkelijke Bron, in de onvoorwaardelijke Liefde van God.

Mediteren kan een hele goede manier zijn om ons te helpen daar te komen.

Mediteren kan je helpen om uit de rat-race te stappen, om je denken te laten voor wat het is en in te tunen op jouw innerlijke bron, jouw Goddelijke essentie.

Mediteren verruimt je bewustzijn, waardoor je krachtiger verbinding kunt maken met die plek in jezelf waar je altijd in kunt rusten en op kunt vertrouwen. Die plek van stilte, van zijn, van liefde die altijd beschikbaar is voor jou en waar je altijd naar terug kunt. Juist in deze onrustige tijden kan meditatie je heel veel ondersteuning brengen.

Veel mensen denken dat meditatie stil zitten en staren naar een kaarsje is. Dat is inderdaad een vorm van mediteren. En er zijn heel veel andere vormen van meditatie. Voor de een werkt stil zitten, een ander kan beter bewegend mediteren. Welke vorm past bij jou? Het kan ook per dag of per moment verschillen waar jij behoefte aan hebt.

Er zijn veel verschillende vormen van mediteren ontwikkeld. Actieve vormen, waarbij je bewegingen en/of geluiden maakt en er zijn passieve vormen waarbij je stil zit, ligt of staat. En er is geleide meditatie, waarbij je door iemand begeleid wordt naar een bepaalde ervaring middels een verhaal wat verteld wordt en er zijn stilte meditaties.

Iedere vorm heeft zijn eigen werking en meestal ook een eigen sub-doel. Welke je wanneer gebruikt en welke vorm het beste bij je past, is heel persoonlijk en kan iedere dag anders zijn. Maar uiteindelijk leiden ze allemaal naar hetzelfde doel: thuiskomen in God’s Liefde.

De Meditatie ochtend is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de verschillende vormen van mediteren en voor iedereen die het fijn vindt om samen met anderen op een fijne plek te mediteren. Samen mediteren met meer mensen tegelijkertijd versterkt de energie en de impact van de meditatie.

En deze ochtend is bedoeld voor mensen die meer willen weten over mediteren en wat het voor jou kan betekenen. Hoe het je meer in verbinding kan brengen met God, hoe je je meer kunt openen voor Goddelijke leiding en hoe je dat in je dagelijks leven kunt brengen.

Hoe?

Je krijgt uitleg over verschillende meditaties en de achtergrond ervan en we doen verschillende vormen van meditatie, zodat je kunt ervaren wat op dit moment wel of niet bij je past.

Er is ruimte voor uitwisseling en vragen. Je leert ook hoe je mediteren eenvoudig in je drukke bestaan kunt toepassen.

Proeven, ontdekken,  bewegen, ervaren, verstillen, bevrijden en je overgeven.

Waar?

Centrum Bronkracht, Dorpstraat 86A in Beekbergen

Wanneer?

Datum: Zaterdag 6 April 2024. Inloop vanaf 09.15u. We beginnen 9:30u en ronden 13.00u af.

Kosten?

€ 40,- inclusief thee, water en wat lekkers.

In de pauze en aan het einde van de ochtend kan je verschillende meditaties kopen en mijn boek “De schreeuw van de Ziel” met daarin een door mij geschreven persoonlijke boodschap voor jou.

Meld je hier aan voor de Meditatie Ochtend.