Jeroen

De invloed van woorden

Het is zo bijzonder om te zien hoe krachtig het werkt.

Positief denken, dagelijks mediteren, vertrouwen, krachtveldsessies, bewegen, vreugde, Dankbaarheid…

Het draagt allemaal bij aan het genezingsproces van het lichaam en van de mind.

Wanneer een arts tegen je zegt: “Je bent heel erg ziek en dit gaat nog een hele lange weg worden, minstens een jaar vol met chemo therapie en stamceltransplantatie en daarna een lange periode van herstel, reken daar maar op”.

Wat gebeurt er dan met je?

De meeste mensen reageren op deze boodschap met angst of depressie.

Ons denken denkt: “oke, ik ben heel erg ziek en het wordt een heel lang en zwaar traject, minimaal een jaar.” Deze gedachten beïnvloeden direct ons gevoel. Want hoe voel je je als je deze gedachten gelooft? Je gaat je zorgen maken, je wordt gespannen, angstig, stress is het gevolg…

Je lichaamscellen reageren hier ook direct op. De overtuiging en de angst dat je heel erg ziek bent, geeft je brein de opdracht om stresshormonen aan te maken. Dit gebeurt onbewust, vanuit het brein worden neurotransmitters afgevuurd die stresshormonen activeren. Stresshormonen verminderen het immuunsysteem en gaan de gezonde groei en herstel van het lichaam tegen. Dus je lichaam wordt nog zieker. Wanneer je gelooft dat je ziek bent, ga je je ziek voelen en gedragen. Je lichaam volgt vervolgens braaf jouw boodschappen: oke, ik ben ziek. Ik zal ziek zijn.

En wat doen mensen om je heen dan vaak? Ze schrikken! Oh wat erg voor je! Oh nee, als je maar niet dood gaat! Oh, wat verschrikkelijk. Kan ik iets voor je doen? Zeg het maar, ik ben er voor je. Want als je zo ziek bent, dan kan je het niet meer alleen, dan heb je hulp nodig, dan verlies je opeens al je kracht en kunnen. Dan gaan wij je dragen. Want jij kan het niet meer.

Deze boodschappen uit je omgeving zijn net als alles ook trillingsgolven. In dit geval, hoe goed en liefdevol bedoeld het ook is, zijn het trillingsgolven die jouw lichaam en je mind bevestigen: ja, ik ben heel erg ziek. En jouw lichaamscellen reageren hierop… door zich ziek te gaan gedragen!

Diagnose van ziek-zijn, bijvoorbeeld kanker, zorgt er vaak voor dat mensen zieker worden dan ze in feite zijn, en soms dat ze langer ziek zijn dan nodig is…. Simpelweg door de gedachten die we over ons ziek-zijn hebben!

 

Jeroen koos voor iets anders

Jeroen, een goede vriend van mij kreeg de diagnose Lymfklierkanker.

De artsen zeiden: dit gaat minstens een jaar duren met verschillende behandelingen: veel chemo’s en zware stamceltransplantatie. Bereid je hier maar op voor…

Boem.

Oordeel geveld. Voorland gecreëerd.

Bij de meeste mensen komt dan het voorgaande proces volop in beweging. Angst, stress, piekergedachten versterken en bevestigen het ziek-zijn.

Maar bij Jeroen ging het gelukkig anders….

Hij besloot te geloven dat dit ziek-zijn hem iets goeds zou brengen. Hij besloot ook te geloven dat hij vanaf nu herstellende was! Daarmee zei hij eerst: JA, het is oke dat dit gebeurt. Het brengt mij iets goeds. Ik verwelkom deze situatie.

Dat is een hele liefdevolle en positieve gedachten ten aanzien van zijn lichaam.

Besluiten dat je vanaf nu herstellend bent is opdracht geven aan je lichaamscellen: Ga herstellen! Genees.

Heel krachtig!

Jeroen is meteen gestart met wietolie. Hij is boeken gaan lezen over positief denken, jezelf genezen, de betekenis van ziek-zijn etc… Hij omarmde zijn ziekte volledig en gebruikte het om zichzelf te leren kennen en te ontwikkelen. The way out is the way in….

Vragen als: wat is nou werkelijk belangrijk voor mij in het leven? Wie ben ik eigenlijk? En wat kom ik hier doen?, hebben hem de weg naar binnen gebracht. En hij juichte over dit proces. Wat fijn dat ik nu eindelijk toe kom aan mezelf en aan wat ik werkelijk wil met mijn leven.

Geen gevoel van strijden tegen, maar een acceptatie en omarming van de ziekte is een hele belangrijke eerste stap in het proces van genezen. Strijden tegen is als olie op het vuur: stress en negatieve gedachten doen kankercellen groeien.

Acceptatie is liefde. En liefde heelt. Liefde ontspant. Liefde verzacht. Liefde laat alles wat donker is, licht worden…

Dus de eerste stap naar genezing was gezet.

 

Mediteren en Affirmeren, Voeding en krachtveldsessies

Vervolgens is hij begonnen met dagelijks te mediteren en te affirmeren. Meditatie zorgt ervoor dat je uit je denken gaat en je lichaam overstijgt. Je krijgt een helder bewustzijn en je lichaam gaat zich ontspannen. Een belangrijke zijns-toestand die helpt bij het genezen van het lichaam en van de ziek-makende overtuigingen.

De affirmatie die hij dagelijks deed, was er een gericht op het zichzelf zien als volledig gezond. Zinnen als: “Al mijn cellen werken optimaal. Mijn lichaam is volledig gezond. Mijn hormoonstelsel is in balans. Mijn bloedcellen zijn gezond en heel. Als er iets is in mijn lichaam wat niet goed is voor mijn gezondheid, voert mijn lichaam dat moeiteloos af, etc “ geven de lichaamscellen de opdracht zich als zodanig te gaan gedragen. Dagelijks deze affirmaties doen, brengt je direct in een andere zijnstoestand, wat het genezingsproces op een krachtige manier versterkt.

Suiker en alcohol verdwenen uit zijn menu, veel groenten en goede specerijen zoals kurkuma kwamen er voor in de plaats.

Ook ontving hij een aantal krachtveldsessies. Dit is een methode waarbij je met een groep mensen samen komt en gedurende ongeveer 15 minuten een krachtige intentie naar het lichaam en het totale energieveld van de ontvanger stuurt. Wij kwamen in die weken regelmatig bij elkaar. Ook ondersteunde ik zijn genezingsproces met wekelijkse shiatsu behandelingen.

Hij bracht veel tijd in de natuur door, deed iedere dag zijn meditaties en zorgde er voor dat zijn mindset zo positief mogelijk was, zodat hij de trillingsfrequentie van zijn lichaamscellen zo hoog mogelijk bracht.

De Quantum Fysica heeft namelijk aangetoond dat wij met onze gedachten en onze gevoelens direct invloed uitoefenen op de werking van ons immuunsysteem, ons hormoonstelsel, ons spijsverteringsstelsel en zenuwstelsel, op celdeling, kortom, op het functioneren van ons lichaam en dus op herstel en het genezingsproces.

Na 2 maanden kreeg hij een standaard scan in het ziekenhuis. Normaal gesproken duurt het 2 weken voordat de uitslag bekend gemaakt wordt, zei een assistent, maar hij werd dezelfde dag nog gebeld met de boodschap: “Meneer, wij zijn zelf erg verrast, maar we kunnen niets meer vinden!”

De tumoren waren allemaal weg! Dit was volgens de assistent heel bijzonder, want ‘normaal gesproken’ doet een lichaam daar veel langer over en zijn er vele chemo’s en stamceltransplantatie nodig! Nu had hij pas 3 x een chemo behandeling gehad en de tumoren waren weg!

Wij waren (en zijn!) natuurlijk superblij met dit fantastische resultaat!!

Artsen stelden vervolgens dat het nog te vroeg was om te juichen. Hoewel het niet meer aantoonbaar was, kon het zijn dat zich nog steeds micro kankercellen in het lichaam bevonden. Zij adviseerden hem daarom om de behandeling volgens protocol af te maken.

Jeroen gelooft dat de combinatie van de chemotherapie EN de technieken voor zelfgenezing EN de voeding EN de wietolie ervoor zorgen dat hij beter wordt.

Ik geloof dat ook.  En ik geloof dat het zou kunnen zijn dat hij al genezen is. Er zijn geen aanwijzingen meer die er op duiden dat hij ziek is. Het zou dus kunnen zijn dat hij al genezen is…

En ik geloof ook dat dat wat wij geloven, meestal waarheid wordt. Dus als hij gelooft dat hij nog ziek is maar dat deze weg hem zal genezen, dan zal dat waarschijnlijk ook zo zijn.

 

Wij kunnen onszelf genezen

Ik ben er van overtuigd dat zijn positieve instelling, zijn volledige commitment om zich goed en gezond te willen voelen, de juiste voeding, de wietolie, de shiatsu behandeilngen, de krachtveldsessies en de meditaties er voor hebben gezorgd dat zijn zelfgenezend vermogen zo krachtig is geactiveerd dat daardoor met slechts 3 chemo behandelingen de tumoren zijn verdwenen en zijn lichaam zich is gaan herstellen.

Belangrijk om hierbij te zeggen: Het is geen vastgesteld feit dat hij geen kanker meer heeft, maar er kan ook geen kanker meer vastgesteld worden in zijn lichaam. Feit is wel dat bij Jeroen in een bijzonder korte tijd de tumoren uit zijn lichaam zijn verdwenen.

Hoe iemand deze situatie kwalificeert en hier vervolgens mee om gaat, is heel verschillend.

 

Meer weten?

Het verhaal van Jeroen is niet een op zichzelf staand verhaal. Ik heb hier zelf ervaring mee toen ik in 2014 opeens erg ziek werd (te lezen in een blog op mijn website). Ook mijn zoon heeft zichzelf van een immuunstoornis genezen met mediteren en affirmeren, cliënten in mijn praktijk beginnen te herstellen van chronische ziekten en er zijn inmiddels duizenden mensen op deze manier genezen van diverse ziekten waarbij ook wetenschappelijk bewijs is geleverd dat de meditaties en affirmaties daadwerkelijk hun genezingsproces tot stand hebben gebracht**

Wil je meer weten over hoe je je zelfgenezend vermogen activeert?

Kijk op mijn website voor meer informatie. Ik geef regelmatig lezingen over Zelfgenezend Vermogen en organiseer in December een weekend “Activeer je Zelfgenezend Vermogen” voor mensen die ziek zijn en hun zelfgenezend vermogen willen aanspreken en activeren.

www.elinevandenberg.nu

Facebook: https://www.facebook.com/elinevandenberg.nu/

 

*wegens privacyredenen is er een andere naam gekozen

**Bron o.a.: You are the Placebo – dr Joe Dispenza

“Jeroen” heeft zijn toestemming verleend om zijn verhaal te delen.

jeroen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *