Overstijg Jezelf

Je huidige realiteit is een projectie van je verleden.

Alles wat ik nu waarneem in mijn 3D wereld, heb ik aangetrokken, gecreëerd, vanuit de ervaringen die ik tot nu heb gehad. Alles wat ik geloof, wat ik denk, is aangeleerd. Vanuit al die oude gedachten en overtuigingen heb ik deze wereld gecreëerd. Wanneer ik een andere realiteit wil, kan ik dat dus nooit veranderen vanuit diezelfde gedachtewereld, omdat deze oud is en in het 3D gevangen zit. Het komt uit een trillingsfrequentie die alleen maar dezelfde dingen kan creëren met dezelfde frequentie. Dus vanuit mijn denken kan ik nooit een andere realiteit aantrekken.

Het is dus nodig dat ik los kom van mijn gedachten en los kom van mijn oude zelf. Meditatie is 1 manier die hierbij heel krachtig werkt.

Wanneer we in meditatie gaan, kunnen we in een staat van bewustzijn komen die los is van onze gedachten. We komen dan in het Veld van Bewustzijn. Dat is een ruimte, onbegrensd, leeg, vormloos, een niets-heid. Op het moment dat er geen gedachten meer zijn, verdwijnt ook alle vorm. Geen lichaam meer, geen spullen meer, geen wereld… niets. In dit veld van bewustzijn ervaren we eenheid, een verbondenheid, een totaliteit waarin alles verbonden is met alles.

Onderzoek wees uit dat op het moment dat iemand in die diepe meditatieve staat is, er een zeer hoge activiteit meetbaar is in het brein. Niet te verwarren met veel gedachten! Want er zijn op dat moment geen gedachten bij degene die in die staat verkeerd. Er worden verschillende delen van het brein actief. Ook ontstaat er een andere elektrische impuls vanuit het hart. Dat wordt ook wel hartcoherentie genoemd. Deze staat zorgt er onder andere voor dat het zenuwstelsel kalmeert en dat je in een staat van liefde, vrede, kalmte, vertrouwen komt. Er wordt op dat moment een zeer hoge trilling gemeten van het electromagnetisch veld van de persoon.

Onderzoek toonde ook aan dat in deze staat van zijn het lichaam enerzijds diep ontspant, anderzijds actief wordt in herstelprocessen. Het immuunsysteem wordt actief. We worden dus gezonder.

Dit zijn allemaal dingen die onderzocht en gemeten en bewezen zijn. Niets vaags of zweverigs aan.

Meditatie heeft dus ook een positief effect op onze gezondheid.

Maar dat even terzijde…

Terug naar de wet van aantrekking en het bewust creëren van je leven…

Wanneer ik dus een leuker of beter leven wil, een andere realiteit wens, dan zal ik dus los moeten komen van mijn oude programmeringen die in mij gevormd zijn door de ervaringen die ik gehad heb in mijn leven. Ik kan niet iets nieuws creëren vanuit dezelfde programma’s.

Door regelmatig te mediteren oefen je jezelf om uit je gedachtewereld te stappen en in het veld van bewustzijn te verblijven. Vanuit dit veld van bewustzijn, de niets-heid, ook wel het oneindige veld van mogelijkheden genoemd, wordt het mogelijk om je oude ik te overstijgen en dus iets nieuws te creëren. Alles is energie. Vanuit het vrije ruime bewustzijn kan alles gecreëerd worden. Alles. Het is ons denken dat ons beperkt.

Door regelmatig te mediteren verruim je je bewustzijn gedurende andere momenten van de dag. Je wordt je bewuster van je projecties, je gaat sneller zien wanneer je vanuit beperkingen en tekorten denkt en handelt. Je wordt je bewuster van wat je allemaal, veelal onbewust, hebt aangetrokken, vanuit oude, beperkte gedachten/overtuigingen. Daardoor wordt het ook makkelijker om dingen los te laten die niet helpend zijn, te stoppen met piekeren of je zorgen te maken, omdat je ziet dat het geen waarheid is, maar een projectie van een oude ervaring op het heden of de toekomst. Het is geen vaste realiteit.

Mediteren is 1 van de dingen die je kunt doen om een ander leven te creëren. Naast het mediteren kan je nog veel meer dingen doen die je trillingsfrequentie verhogen.

Als je meer wilt weten over mediteren, over hoe je jezelf in een hogere trillingsfrequentie brengt, hoe je los komt uit oude programmeringen, je jezelf overstijgt en hoe je daardoor een andere realiteit creëert, dan help ik je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *